Desert prajitura Raffaello

de - Andreea - in Dulciuri, 17 Apr 2022 | 7355 vizualizari

 

Am preluat reteta de pe internet.Este divina si cu siguranta o voi repeta ....insa  data viitoare voi mari cantitatea de nuca de cocos si poate voi adauga si cateva migdale ! 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr piscoturi

Pentru crema :

  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 40 gr fulgi nuca cocos

Pentru decor:

  • 3 linguri din crema de mai sus
  • 300 ml frisca lichida
  • 30 gr zahar pudra
  • 2 linguri fulgi nuca cocos
  • 6 bomboane Raffaello
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Raffaello:

Incepem prin a prepara crema. 

Intr-un bol mixam mascarpone impreuna cu zaharul pudra cateva secunde .

Separat mixam frisca lichida pana obtinem o consistenta tare .

Adaugam putin cate putin frisca in bolul cu mascarpone ,dupa adaugam si fulgii de nuca de cocos ...mixand in continuare pana ce toate cele 3 ingrediente s-au amestecat bine.

Punem deoparte 3 linguri din aceasta crema.

Tapetam o tava ( eu am folosit una patrata) cu hartie staniol si asezam un strat de piscoturi .Apoi peste piscoturi asezam un strat de crema ,un nou strat de piscoturi ,un altul de crema si incheiem cu un strat de piscoturi.

Dam la frigider pana a doua zi.

Scoatem tava din frigider si cu o miscare rapida ,rasturnam prajitura pe un  platou si indepartam folia de aluminiu .

Mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pudra .

Invelim prajitura cu un prim strat de crema si apoi cu un strat de frisca .

Presaram fulgi de nuca de cocos si decoram cu bomboane Raffaello .

Sa aveti pofta ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de visine cu crema de iaurt.